חוק עוולות מסחריות, התשנ"ט-1999, מגדיר פעולות שנחשבות לפעולות לא הוגנות מבחינה מסחרית ושאם הן בוצעו ניתן לתבוע בגינם פיצויים. העוולות הקבועות בחוק הן: גניבת עין, תיאור כוזב, התערבות לא הוגנת וגניבת סוד מסחרי.
גניבת עין
עוולת גניבה עין היא הטעיה של הציבור לחשוב שעסק או מוצר מסוים שייכים או מקושרים למוצר או לעסק אחר. הטעיה יכולה להתבצע על ידי שימוש בלוגו או שם דומה עד זהה לזה של המוצר המקורי.
לעיתים מדובר בחיקוי ולעיתים בניסיון לבצע קישור בין המוצר או השירות למוצר או שירות דומים בעלי מוניטין.
תיאור כוזב
עוולת תיאור כוזב עוסקת בפרסום מטעה. העוולה קובעת שמי שמפרסם במודע מידע לא נכון לגבי עסק, מקצוע, נכס או שירות מבצע עוולה נזיקית. כלומר כאשר אדם מפרסם את העסק שלו וכולל בפרסום פרטים שהוא יודע שהם אינם נכונים הוא חשוף לתביעה ולתשלום פיצויים.
התערבות לא הוגנת
עוולת התערבות לא הוגנת קובעת שישנן דרכי פעולה בתחרות בין שני עסקים שמהווים תחרות בלתי הוגנת ועל כן הן אינן מקובלות בשוק המסחרי. העוולה קובעת שבעל עסק לא יכביד בצורה בלתי הוגנת על הגישה של לקוחות, עובדים וסוכנים לעסק אחר. החוק לא מגדיר מהי הגבלה על גישה ומהי פעולה לא הוגנת וכל מקרה מקבל פרשנות על ידי בית המשפט.
גזל סוד מסחרי
עוולת גזל סוד מסחרי קובעת שסוד מסחרי הינו כל מידע עסקי, שאינו ידוע לציבור הרחב ושלא ניתן לגלותו בקלות, אשר מעניק לבעליו יתרון עסקי על פני מתחריו, בתנאי שבעל המידע הסודי נוקט אמצעים סבירים לשמור על הסודיות.
סוד מסחרי יכול להיות נוסחה של תרופה, טכנולוגיה חדשה, רכיבים במוצר מזון וכו'.
גזל של סוד מסחרי מוגדר בחוק כנטילה של הסוד באמצעים פסולים ללא הסכמת בעליו או שימוש בסוד מסחרי ללא הסכמת בעליו בניגוד לחוזה או חובת אמון שיש למשתמש כלפי הסוד. גם קבלת סוד מסחרי או שימוש בו ללא הסכמת בעליו כאשר ידוע למי שקיבל את הסוד שהוא הושג בדרך אסורה נחשבת לגזל של הסוד. החוק מוסיף וקובע כי שימוש בסוד מסחרי שנעשו בו שינויים, כל עוד יש דמיון מהותי בין המידע בו נעשה שימוש לסוד המסחרי גם ייחשב כגזל.
במקרה של פגיעה כתוצאה מעוולה מסחרית, מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בתחום כדי לבחון את האפשרות לתבוע ולקבל פיצויים, ובמקרים מסוימים אף לפנות לבית המשפט בבקשה לקבלת צו מניעה להסרת הפגיעה.